Blog

Bloggen op LinkedIn

Ingrid van Goor 21 maart 2016 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Social Media

Wist je dat je op LinkedIn kunt bloggen? Ik leg je graag uit hoe het werkt en waarom het een goed idee is om te starten met bloggen op LinkedIn. 

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom bloggen goed is voor je business. De belangrijkste reden om te bloggen is wat mij betreft: waardering krijgen voor wat je doet, door te vertellen wat je weet. Als ondernemer heb je kennis van zaken. Je verstaat je vak en je kent je product of dienst. Deze kennis is voor jou vanzelfsprekend, maar voor je doelgroep heel waardevol. Dat geldt voor mensen in jouw netwerk én daarbuiten. Nogmaals: als jij vertelt wat je weet en je mening over relevante thema’s en onderwerpen deelt, zal je daarvoor beloond worden.

WAAROM BLOGGEN OP LINKEDIN

Je vraagt je nu misschien af waarom bloggen op LinkedIn een goed idee is. Je kunt immers ook bloggen op je website. Het antwoord op deze vraag is kort: bloggen op LinkedIn is handig als jouw doelgroep zich op LinkedIn bevindt. Bovendien is bloggen op LinkedIn gemakkelijk. Het is een kwestie van tekst en afbeeldingen toevoegen, met wat links naar bijvoorbeeld je eigen site. Een kind kan de was doen!

HOE WERKT HET

Ik leg je stap voor stap uit hoe je kunt beginnen met bloggen op LinkedIn.

  • Ga naar LinkedIn.com en log in. Zodra je bent ingelogd, zie je drie opties: Share an update, Upload a photo en Publish a post. Om te beginnen met bloggen, klik je op Publish a post.

Zie je dit niet? En zie je slechts twee mogelijkheden, namelijk ‘Update delen’ en ‘Foto uploaden’?

Dan moet je voordat je kunt bloggen je taalinstellingen wijzigen naar Engels. Dat is gek, maar blijkbaar denkt LinkedIn dat Nederlandstaligen niet kunnen of willen bloggen, en Engelstaligen wel. Ga naar ‘Account en instellingen’, klik op Taal wijzigen en selecteer Engels.

  • Klik op Publish a post en je kunt beginnen met bloggen op LinkedIn. Voeg een mooie, passende afbeelding van minimaal 700 x 400 pixels toe, verzin een pakkende titel en begin met schrijven. Vergeet niet om tags toe te voegen, zodat je blog makkelijk is terug te vinden. En, last but not least, klik op Publish.

 

Succes met bloggen op LinkedIn!

Heb je extra hulp nodig, laat het me dan weten. Ik help je graag!

Fotocredit:

Pexels

Ben je enthousiast over dit artikel?

Reageren

naam
E-mailadres
Reactie

Reacties (0)

Ingrid van Goor

Eigenaar Bureaupro