Blog

Whatsapp past algemene voorwaarden aan

Ingrid van Goor 28 augustus 2016 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Social Media

Een paar dagen geleden wijzigde Whatsapp de servicevoorwaarden. Als je de aangepaste servicevoorwaarden accepteert dan zal jouw Whatsapp-accountinformatie worden gedeeld met Facebook. De informatie wordt gedeeld om jouw ervaring met advertenties en producten op Facebook te verbeteren.

PRIVACY

Whatsapp zegt dat respect voor privacy in het DNA van het bedrijf zit. Sinds de oprichting van Whatsapp hebben ze diensten opgebouwd met een serie belangrijke privacybeginselen in het achterhoofd.

In de Key Updates van de online berichtendienst is te lezen dat er van alles wordt gedaan om de privacy van gebruikers te garanderen. Zo heeft Whatsapp end-to-end encryptie, privacy- en andere veiligheidsmaatregelen ingebouwd. Berichten die end-to-end versleuteld zijn, worden niet door Whatsapp en derde partijen gelezen. Of, zoals Whatsapp het zegt: “Uw berichten zijn van u en wij kunnen ze niet lezen.”

RECLAME

Ook zegt Whatsapp dat ze geen banneradvertenties van derde partijen toestaan. Wat ze wel toestaan zijn marketingberichten. Marketingberichten die een aanbieding kunnen bevatten waar je wellicht in geïnteresseerd bent. Volgens de online berichtendienst is dit een manier om Whatsapp anders te gebruiken. Zo wordt onderzocht hoe gebruikers met bedrijven kunnen communiceren over bestellings-, transactie- of afspraakinformatie, over leveringen en verzendingen, product- en service-updates en marketing.

WAT NU?

Vind je het geen prettig idee dat jouw accountinformatie wordt gedeeld met Facebook en zit je niet te wachten op marketingberichten? Dan kun je een twee dingen doen: Whatsapp blijven gebruiken en je instellingen aanpassen of kiezen voor een andere online berichtendienst.

WHATSAPP BLIJVEN GEBRUIKEN

  • Klik op ‘Lees meer’ als de pop-up met de nieuwe servicevoorwaarden verschijnt. Zet vervolgens de schakelaar bij ‘Deel mijn accountinformatie’ uit en bevestig door te klikken op ‘Niet delen’.
  • Heb je inmiddels de gebruiksvoorwaarden geaccepteerd? Dan heb je 30 dagen de tijd om je instellingen aan te passen. Ga naar ‘Instellingen’, klik op ‘Account’. Zet nu de schakelaar ‘Deel mijn accountinformatie’ uit.

 

ALTERNATIEVEN VOOR WHATSAPP

Heb je het helemaal gehad met Whatsapp? Er zijn privacyvriendelijke alternatieven. Bits of Freedom zette de Whatsapp-alternatieven voor je op een rij.

Fotocredit: 

Pexels

Ben je enthousiast over dit artikel?

Reageren

naam
E-mailadres
Reactie

Reacties (0)

Ingrid van Goor

Eigenaar Bureaupro